Вкусни блини

28/01/2017
"А вашата баба приготвяше ли ви такива вкусни блини, когато бяхте малки калпазани "
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 072
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. /високомаслено/
  • прясно мляко - 1 ч.ч. /леко затоплено/
  • бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • суха мая - 1 пакетче от 7 грама
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за намазване на тигана

Начин на приготвяне

В отделни купи разделяме на яйцата жълтъците от белтъците.

Разбиваме жълтъците, към които прибавяме солта, захарта и киселото мляко. Прясното мляко леко се затопля и се прибавя към жълтъците.

Предварително се пресява брашното заедно със сухата мая и го добавяме към сместа. Разбъркваме, докато получим гладка смес. На вид тя изглежда малко по-гъста от боза.

В случай, че ви се стори гъста сместа, можете да добавите малко прясно мляко, а ако ви се струва, че е рядка, просто следва да добавите още малко брашно.

Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете за около час да втаса.

В друга суха купа белтъците се разбиват с миксер добре. Трябва да станат на гъст сняг.

Щом тестото е втасало, към него се добавят белтъците. Това трябва да се направи внимателно и разбъркваме добре с шпатула. Ще се получи еднородна смес, която е пухкава и с балончета.

Слагаме тигана на огъня, намазняваме с четка с малко олио, също както правим палачинки. От сместа се гребва със супена лъжица и се сипват по 4-5 блини в тигана.

След като ги изпечем от едната страна, ги обръщаме. Изпичаме ги и от другата страна. Преценете и намалете огъня до умерен, за да не прегорим нашите блини.

Поднесени могат да бъдат според вкуса и желанието - със сирене, конфитюр, мед, орехи, банан и течен шоколад.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар