Сандвич с риба тон Ди маре

28/01/2017
Кати
отКатиПомощник Готвач62751
"Въобще не ни интересува колко калории има в този сандвич, защото тук сме се събрали хора, които обичат да готвят и да хапват, нали! Препоръчваме го от сърце "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба тон - 1 консерва на късчета
  • тортиля - 1 голяма /питка/
  • сладка царевица - 4 с. л.
  • краставица - 1/4
  • домат - 1
  • маруля - 1/3 /салата/
  • зехтин - 1 - 2 с. л.
  • бланширани картофи - 150 г
  • маслини - 7
  • майонеза - 1 с. л. /лека/
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 ч. л. /натурален/
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете леко тортилята на тиган.

Загрейте олиото в подходящ съд и изпържете бланшираните картофи за гарнитура към сандвича.

Измийте, почистете и нарежете марулята на тънки лентички. Нарежете пет от маслините, както и краставицата и домата на ситни кубчета.

Смесете с тях парченцата риба тон.Добавете царевицата.

Смесете зехтина с майонезата. Разбъркайте ги много добре. Добавете получения сос към плънката за сандвича и овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Объркайте продуктите отново.

Сипете от плънката върху питката. Завийте във формата на дюнер. Разрежете сандвича на две.

Завийте края на двете парчета с домакинско алуминиево фолио.

Захванете с клечки, на чиито върхове да поставите по една маслина за украса.
Добавете пържените картофи като гарнитура.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар