Пълнени чушки с кайма и бял сос

28/01/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"И чушки ще напълним, и сосче ще приготвим, че и пушен бут за разкош ще добавим. Хапнете си със здраве!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 910
  • Преглеждания за месеца881
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 12 - 14 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • зеле - 200 г
  • морков - 2 бр.
  • свинска кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пушен свински бут - 400 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - половин стрък
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер 1 с.л
  • За заливка
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка /2 %/
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и им махаме дръжките. Почистваме и нарязваме лука и праза на дребно в тиган, добавяме олиото и ги запържваме, след което добавяме към тях ситно нарязаните зеле и моркови. Добавяме вода към тях и слагаме капак на тенджерата, за да се задушат.

След което добавяме каймата, оставаме така около 10 мин, като бъркаме от време на време.

Докато се посвари каймата, вземаме една вилица и на няколко места надупчваме чушките.

Махаме от котлона сместа и добавяме към нея почистения и измит ориз, ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер и червен пипер.

Пълним чушките със сместа, ако остане от нея, слагаме около чушките, нареждаме ги в тавата.

Заливаме ги с вода един пръст под ръба на тавата. Оставяме ги във фурната и ги печем на 190 градуса за около 40-50 мин до извиране на водата.

5 мин преди да ги извадим от фурната, трябва да ги залеем със сместа, която предварително сме приготвили.

В купа разбираме с тел киселото мляко, яйцето, содата и брашното. Заливаме чушките, изчакваме 5 мин и ги вадим от фурната.

При сервирането добавяме в чинията по 2-3 резенчета пушен свински бут.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар