Албански сладки от фурми

29/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Малко сладост с аромат и дъх от далечния Ориент "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за сиропа ги слагаме да се сварят, докато се сгъсти.

Смесваме олиото, сока от портокала и есенцията от ванилията и разбъркваме добре.

Отделно смесваме брашното, содата, захарта и бакпулвера и отново разбъркваме добре.

След това внимателно добавяме сухите съставки към течните и правим меко и влажно тесто (ако е необходимо се добавя още брашно).

От тестото правим малки топчици, в средата на които слагаме пресовани фурми.

Печем на 190 градуса за около 20-25 мин. След това ги потопяваме в топлия сироп.

Горната част на сладките ги овалваме в счуканите орехи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар