Албански сладки от фурми

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Албански сладки от фурми
Снимка: Sevinch Adil
1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Малко сладост с аромат и дъх от далечния Ориент"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • фурми - 150 г без костилки
  • счукани орехи - за овалване
  • за сиропа
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за сиропа ги слагаме да се сварят, докато се сгъсти.

Смесваме олиото, сока от портокала и есенцията от ванилията и разбъркваме добре.

Отделно смесваме брашното, содата, захарта и бакпулвера и отново разбъркваме добре.

След това внимателно добавяме сухите съставки към течните и правим меко и влажно тесто (ако е необходимо се добавя още брашно).

От тестото правим малки топчици, в средата на които слагаме пресовани фурми.

Печем на 190 градуса за около 20-25 мин. След това ги потопяваме в топлия сироп.

Горната част на сладките ги овалваме в счуканите орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: