Гювечета Изобилие

29/01/2017
Sevi
отSeviНовак71
"Не щадете продуктите, неслучайно сме кръстили тези гювечета изобилие "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 729
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварявате картофите и ги нарязвате на кубчета, големи около 2 на 2 см. Гъбите, ако са ситни, ги слагате цели, а ако са големи, ги режете на филийки. Пушеното месо го режете на кубчета, големи колкото картофите.

Сиренето на плочки, на толкова брайки, колкото са ви малките глинени гювечета, тъй като ще има по една във всяко, за да не стане много солено. Топеното сирене режете на кръгчета. Нарязваме и магданоза на ситно. Двете чушки и доматите режем на тънки кръгчета.

Вземаме голяма купа и в нея слагаме половината червена и зелена чушка, гъбите, пушеното месо, топеното сирене, сметаната, картофите, магданоза и солта след, което разбъркваме добре всичко и опитваме на вкус.

Нареждаме си купичките от глина и във всяка на дъното слагаме тънка филийка краве масло, малка плочка сирене и допълване със сместа, като оставяме около 2 пръста място до горе. На всяко отделно гювече разпределяме по равно останалите чушки и доматите и ги подреждаме отгоре.

След това чукваме по 1 яйце в средата на всяко гювече и настъргваме обилно с кашкавал. Върху него слагаме още по една тънка плочка краве масло и печем във фурна на 250 градуса до разтапяне на кашкавала и готовност на яйцето, без да захлупваме гювечетата с капаци, тъй като готварската сметана кипи.

Можете да ги захлупите веднага, след като ги извадите от фурната и така да ги поднесете топли.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар