Вкусни ванилови кифлички

28/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaЧирак8923134
"Не само са разкошни, но са пълни и с пудинг - една хапка и ще се почувствате в Рая "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя се пудингът според рецептата на опаковката и се оставя готовият крем да изстине.

Смесват се всички съставки за тестото и се омесва хубаво пухкаво тесто. Оставя се да втаса /да удвои обема си/.

Готовото тесто се разделя на 16 равни части. От тях се разточват елипси с дебелина 0.5 сантиметра. С остър нож се нарязват на ленти от центъра по дължина, без да се реже до края на елипсата.

В плътната ненарязана половинка се поставя по лъжица от изстиналия пудинг, и се завива кифличката, като се оформят краищата в полумесец. Оставят се отново да втасат.

Преди да се поставят във фурната, се намазват с разбития на пяна белтък. Пекат се на 180 градуса до златисто. Изпечените кифлички се поръсват с пудрата захар, смесена с прахче ванилия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар