Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Tорта Tри шоколада в силиконова форма

Tорта Tри шоколада в силиконова форма

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239152
Tорта Tри шоколада в силиконова форма
Снимка: Dora Grozeva
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Когато става дума за торта с шоколад, знаете какво казва Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, а ние бихме добавили - и по-добре"

Необходими Продукти

  • За първия слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • cuajada - 1 пакет*
  • За втория слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • млечен шоколад - 200 г (кафяв)
  • cuajada - 1 пакет /желатин/
  • За третия слой
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • cuajada - 1 пакет
  • За основата
  • пандишпанов блат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната с млякото за всеки слой по отделно се загряват (без да кипват). Добавя се съответният вид шоколад.

Като се разтопи се добавя по 1 пакетче cuajada, разтворено с малко прясно мляко на кашичка. Бъркат се около 3 минути до сгъстяване.

Шоколадовата торта се реди, като на дъното на кексовата форма се постави бялата шоколадова смес. Оставяме да стегне, докато приготвим следващата кафява шоколадова смес.

Насипваме я върху бялата и отново оставяме, докато приготвим последната смес от черния шоколад.

Насипваме я върху вече изстиналата кафява смес и накрая завършваме с пандишпановия блат. Оставяме тортата в хладилник за една нощ.

Преди сервиране обръщаме обратно тортата. Така блатът става основа.

Благодаря на Светлана Росалес за идеята.

*Cuajada е испанско прахообразно вещество, което спомага за бързото желиране на шоколадовите смеси.

Тортата Три шоколада в силиконова форма е невероятна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Последната съставка (cuajada - 1 пакет) може ли да се замени със желатин и какво да бъде количеството за всеки пласт?
16.11.2022 10:49