Бисквитена торта със сладко от боровинки

28/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Най-дългата нощ от годината е тази, в която чакате бисквитената торта в хладилника да стане готова за ядене "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бисквити - 370 г закуска с какао
  • сладко от боровинки - 1/2 ч.ч.
  • банан - 1 бр.
  • пудинг ванилия - 1 бр. с варене
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • захарни сърца - цветни за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. Сипва се 400 мл прясно мляко в тенджерка със кафявата захар да се загрее и захарта да се разтопи.

В останалите 100 мл се разбърква пудингът и сипваме в горещото мляко, бърка се, докато се сгъсти, и оставяме на студено да се охлади.

Заквасената сметана се разбърква с меда и се добавя в охладения крем, разбъркваме да се получи еднородна смес на крема.

В кръгла форма с ринг се нарежда един ред бисквити, празнините се запълват с малки парченца, върху тях се сипва част от крема, отгоре се нареждат кръгчета банан и тук там сладко от боровинки.

Така се нареждат 3 реда, докато свършат продуктите, и се завършва с крем.

Отгоре тортата се поръсва с две натрошени бисквити и захрани сърца.

Оставя се за една нощ в хладилник да попие и на другия ден се нарязва и сервира.

Вкусотийка за почивните дни!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар