Боба на моята баба

28/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваГотвач454294451
"Гол боб - без домати, без запръжки, но с една тайна съставка, която го прави неустоим. А коя е тя ще оставим на вас да откриете "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зрял боб - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • сминдух - 2 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е бобът, който приготвяше моята мила бабка, и вкусният спомен от детството ми.

Тя му викаше гол боб без домати, без запръжки, но със една чудесна подправка, която тя гледаше в бахчето и страстно пазеше от нас децата - сминдух или както тя казваше рогатата ми мерудия

Вкусен! И до ден днешен го приготвяме в нашият дом!

Измития боб поставяте в тенджера със студена вода. След 10 минути кипене изхвърляте водата, измивате и отново в студена вода.

Добавяте нарязаният на по-едро лук, нарязания чесън и олиото. Оставяте боба така да ври на слаб огън, докато бобът омекне и е готов.

Ако е нужно, по време на готвенето добавяте гореща вода един пръст над боба.

Десет минути преди да свалите боба от огъня, посолявате и добавяте двете клонки сминдух.

Сваляте боба и изваждате клонките.

Страхотен боб! Опитайте!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Антоанета Димитрова
Рогатата мерудия е страхотна.Моята баба освен на боб я слагаше и на картофи и пиле яхния с лук.В моята кухня е на почит.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв