Пилешки кълки с ориз и зеленчуци на фурна

28/01/2017
Sevi
отSeviНовак71
"Да разнообразим обичайното пиле с ориз с малко зеленчуци и добро настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 големи с кълките
  • ориз със зеленчуци - 1 замразен микс
  • лук - 1 средно голяма глава кромид
  • зеленчуци - 2 с.л. сушени (подправка)
  • яйца - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1
  • заленчуков бульон - 1
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - колкото да се покрие оризът
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава изсипвате замразения микс, смилате с чопър или накълцвате на ситно лука и го добавяте в тавата. Добавяте и останалите подправки задно с добре разбитото яйце.

Стривате и двата сухи бульона и заливате с вода, колкото да ги покрие, и разбърквате добре, след което опитвате бульона как е на сол.

Нареждате нарязаните на по 2 части големи кълки и ги поставяте най отгоре в тавата и печете на 250 градуса, докато се изпари водата и месото е апетитно зачервено.

Можете да сервирате с малко кисело мляко в края на порцията.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар