Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пастет»Шоколадов пастет с ликьор

Шоколадов пастет с ликьор

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078252407582
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Нищо не повдига настроението така, както шоколадов пастет за десерт"

Необходими Продукти

  • шоколад - 320 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ликьор - 2 - 3 ч.л.
  • ванилия - 6 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада на водна баня. Прибавяме пудрата захар и разбъркваме добре.

Отделяме жълтъка от белтъка, и прибавяме разбитите жълтъци към шоколада заедно с ликьора. Разбъркваме всички съставки добре.

С помощта на миксер разбиваме белтъците заедно с 1 с.л захар, ванилията и малко сол до получаването на сняг.

Разтопения шоколад махаме от водната баня и постепенно прибавяме разбитите белтъци на сняг. Разбъркваме добре.

На дъното на купа и по страните поставяме стреч фолио и изсипваме готовата смес, прибираме в фризера, за да стегне (трябва сместа да стане твърда).

След това изваждаме стегнатия шоколадов пастет, махаме фолиото и режем на филийки. Може да поднесем с топка ванилов сладолед.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: