Картофена крем супа с хлебни крутони

28/01/2017
ivencetooo_91@mail.bgот ivencetooo_91@mail.bgНовак
"Всяка крем супичка заслужава вкусни крутончета, дори и най-обикновената картофена крем супа "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо320
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, моркова и лука и ги сварете в подсолена вода.

Пасирайте зеленчуците с пасатор или кухненски робот до получаването на еднородна смес, оставете водата, в която са врели зеленчуците настрани.

Добавете маслото, прясното мляко и около 500 мл от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 - 6 минути.

За крутоните:
Нарежете филийте хляб на кубчета. Сложете хартия за печене в тавата и изсипете хлебните кубчета, поръдени със олиото.

Печете за около 6 -7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване.

Готовата крем супа поръсете със магданоз и сервирайте с крутони.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар