Пъдпъдък в патладжан на фурна

29/01/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
"Тържествено обещаваме от тук нататък да готвим пъдпъдъците само така - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патладжаните, след което отрязваме дръжките им по-дълбоко. Издълбаваме ги, като оставяме по края около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме така да престоят, за да им излезе горчивата вода. След това отново ги измиваме.

Изчистваме пъдпъдъците добре и ги измиваме. Поправяме ги със солта и пипера.

Слагаме по един пъдпъдък във всеки патладжан. Нареждаме ги в подходящ съд, като отворът трябва да е отгоре и ги похлупваме с 1/2 домат.

Поливаме ги с олиото и ги печем на умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар