Яребици на фурна

29/01/2017
"Само за майстори - перфектно изпечени яребици с нежен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4 порции
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо694
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яребици - 4 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • целина - 1 бр.
  • магданоз
  • пащърнак - 1 бр.
  • дафинов лист
  • сланина - 50 г
  • шунка - 50 гр
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр. само сока
  • портокал - 1 бр. само сока
  • захар - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката.

Отгоре слагаме яребиците, добавяме олиото и оставяме всичко да се задуши.

След това прехвърляме всичко в тавичка, предварително намаслена и ги слагаме да се пекат, като от време на време ги обливаме със соса от тавичката.

Когато ястието е готово, изваждаме яребиците в порционни чинии.

Прецеждаме соса от печенето и към него добавяме брашното, горчицата и виното и разбъркваме много добре. Оставяме да ври докато се сгъсти.

Прибавяме захарта и сока от лимона и портокала и варим още малко.

След като сосът стане готов, заливаме яребиците с него.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар