Вкусни байганети със сирене и яйца

28/01/2017
"Перфектното бирено мезе вече се казва - байганети, а как да си приготвите вкусни байганети знаем само ние "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г ( или колкото поеме)
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • бира - аз използвах шуменско малка бутилка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 400 г (сиренето трябва да е твърдо, да не се разпаднат)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме пастата. В купа разделяме белтъци от жълтъци, към жълтъците прибавяме бирата кис. мляко и солта, след това разбъркваме с миксер и постепенно добавяме брашното, пак бъркаме и пак добавяме брашно - така, докато стане лепкава смес /сместа не трябва да е рядка а гъста/.

Оставяме готовата смес на страна.

Разбиваме белтъците на сняг и добавяме към сместа и разбъркваме добре.

Нарязваме сиренето на кубчета и овалваме кубче сирене в брашното, след това потапяме всяко кубче сирене в сместа и пържим в загрят фритюрник на 170 градуса до златист цвят. От време на време маже да ги разбъркате с дървена лъжица, за да не залепват.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар