Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Вкусни байганети със сирене и яйца

Вкусни байганети със сирене и яйца

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71379104406
Вкусни байганети със сирене и яйца2 / 3
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Перфектното бирено мезе вече се казва - байганети, а как да си приготвите вкусни байганети знаем само ние"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г ( или колкото поеме)
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • бира - аз използвах шуменско малка бутилка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 400 г (сиренето трябва да е твърдо, да не се разпаднат)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме пастата. В купа разделяме белтъци от жълтъци, към жълтъците прибавяме бирата кис. мляко и солта, след това разбъркваме с миксер и постепенно добавяме брашното, пак бъркаме и пак добавяме брашно - така, докато стане лепкава смес /сместа не трябва да е рядка а гъста/.

Оставяме готовата смес на страна.

Разбиваме белтъците на сняг и добавяме към сместа и разбъркваме добре.

Нарязваме сиренето на кубчета и овалваме кубче сирене в брашното, след това потапяме всяко кубче сирене в сместа и пържим в загрят фритюрник на 170 градуса до златист цвят. От време на време маже да ги разбъркате с дървена лъжица, за да не залепват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: