Хайвер от печени зеленчуци

29/01/2017
"И на филийка е вкусен, и за сос става. А опитахте ли го като дип?"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • червена чушка - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хляб - няколко филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме всички зеленчуци, слагаме в тава и ги пъхаме в фурната на 200 градуса да се пекат, а моркова го слагаме да се свари хубаво на котлона. Когато започнат да потъмняват отгоре, ги махаме.

Слагаме ги в найлонов плик с малко сол и ги оставяме около 20 мин да се задушат за да се белят по лесно.

След това ги обелете внимателно и ги нарязваме на парчета, без значение дали са малки или големи - нали ще се пасират.

Лука нарязваме на много ситно и го слагаме с малко олио на котлона да се запържи за около 3-4 мин.

Изсипваме всичко в блендер, като добавим и черен пипер, червен пипер, сол и магданоз.

Пасираме много хубаво всичко.

След като сте готови, намажете на филия хляб и хапвайте.

Ако искате, може да го сипете в буркан и да го съхраните в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар