Прясно зеле със свински ребра

29/01/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903402
"Свършили сте киселото зеле? Няма проблем, защото свинските ребра стават страхотни и с прясно зеле. Опитайте и се уверете и сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 934
  • Преглеждания за месеца1038
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зелка - 1 голяма
  • свински ребра - 400 - 500 г
  • доматен сос - - 200 мл
  • морков - 1
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червен пипер - - 1 ч.л. лют
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно. В по-дълбока тенджера се сипва малко олио и се прибавя зелето. Слага се на огъня, за да се запържи. След това се добавя около 150 - 200 мл вода, за да се задуши. От време на време се разбърква.

Зелето се задушава, докато намали обема си. Подправя се с чубрицата, червения пипер и солта. Разбърква се хубаво, за да се овкуси зелето.

Малко преди да махнете зелето от котлона, се прибавя и доматеният сос. Разбърква се хубаво. През това време се запържва лукът и морковът, които са нарязани предварително на малки кубчета.

След като зелето намали обема си, се изсипва в тава. Към зелето се прибавят лукът и морковът, също така и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.

Свинските ребра се подправят с черен пипер и сол. След което се слагат върху зелето. Към зелето се прибавя и една чаена чаша вода.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се за около 30 - 40 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар