Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сaрмички, запечени с праз и кашкавал

Лозови сaрмички, запечени с праз и кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Лозови сaрмички, запечени с праз и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Според вас тези лозови сармички двойно или тройно по-вкусни са от обикновените?"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан или пресни бланширани
  • кайма - 350 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 ч.ч. или пюре
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • праз - 1 стрък
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате каймата с лука, като сипвате малко вода да се раздроби, добавяте измитият ориз и пържите, след което прибавяте и доматения сок. Поръсвате с подправките и бъркате енергично, за да не залепне ориза.

Варите до полусваряване на ориза, след което върху всяко листо слагате по чаена лъжичка от сместа и завивате на малка пуричка.

От останалите листа слагате на дъното на тенджерата, подреждате сармите и сипвате около една водна чаша вода. Оставяте да къкрят за около 30-40 минути, след което ги редите в пръстени гювечета, като слагате праз на колелца и парченца кашкавал.

Запичате без капачета до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: