Мини дърпани банички

29/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaЧирак8923134
"За всеки, който обича да хапва банички на закуска, е нашето предложение за вкусни мини дърпани банички "
Приготвяне70 мин.
Готвене70 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 748
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • вода - 240 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 600 г
  • олио - 200 мл
  • сирене - 200 г за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се замесва тестото от продуктите. Смесват се водата с олиото, солта, оцета, яйцата и по малко се прибавя брашното, до получаване на стегнато еластично тесто.

Разделя се на шест равни топки и се оставя във съдче с леко затопленото олио. Покрива се и се оставя за половин час да се отпусне тестото.

Взема се топката и върху стара покривка на масата разпъва се топката тесто на кора, започвате да теглите от краищата на кръгчето, като обикаляте - така, докато се изтегли голяма тънка почти прозрачна кора.

Изрязват се твърдите краища на кората, наръсва се с олио, наръсва се с разтрошено сирене и с помощта на покривката завивате на руло.

След това се завива на нестегнат охлюв. Така и с останалите.

Нареждат се в тава за печене върху хартия и се пече на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар