Еклери без шприц

искраискра
Новак
335525
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Колкото повече плънка, толкова по-вкусни стават еклерите - затова без шприц и смело"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 70 г краве
  • ванилия - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: Водата и олиото завират. Добавя се брашното и се бърка непрестанно до сгъстяване. Отнема около няколко минути. Изчаква се да изстине и се добавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква много добре.

С лъжица оформяме малки еклери. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Не забравяйте да оставите място между тях, защото уголемяват обема си.

Крем: Към заврялото със захарта мляко, добавяме размитото с вода брашно. Бърка се непрекъснато. Добавя се маслото и бъркаме още около 2 мин. Добавяме ванилията. Махаме от котлона.

Вече охладените еклери разрязваме на две. Пълним с крем.

По желание поръсваме със пудра захар или потапяме в шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: