Бързи сладки кифли с мас

29/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф753447365
"Правим ги с мас, защото така стават мекички като памук и ги пълним с шоколад, защото го обичаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции24 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 851
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пpяcнo мляĸo - 2 ч.ч.
  • мaя - 1 ĸyбчe пpяcнa
  • яйцa - 3 бр.
  • зaxap - 5 c.л.
  • мac - 1 ч.ч. (разтопена)
  • кората на лимoн - 1 бр. (нacтъpгaнa)
  • вaнилия - 1 пак.
  • coл - 1 щипка
  • бpaшнo - 1ĸг
  • плънĸa
  • тeчeн шoĸoлaд
  • cлaдĸo
  • лoĸyм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото мляко, добавете захарта и оставете настрани да шупне.

В дълбока купа пресявате брашното, добавяте солта, разбитите яйца, лимоновите корички, ванилията и разтопената (но не гореща) мас.

Прибавяте шупналата мая и замесвате меко тесто. От тестото направете 24 еднакви по размер тапчета. Всяко топче с помощта на точилка, разточете лист с формата на елипса.

От едната страна на листа, направете няколко прореза с нож, а от другата поставете 1 ч.л. от продукта, който сте избрали за плънка.

Навийте на руло с прорезите отгоре и подредете в тава застлана с хартия за печене.

Оставете тавата на топло за 1 час и печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса.

Ако плънката ви е от локум или сладко, поръсете с пудра захар още горещи, ако е с течен шоколад, намажете с разбит жълтък с 2 с.л. прясно мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар