Бухтички-гевречета

29/01/2017
"Когато не знаете дали ви се хапват бухтички или гевречета - опитайте от нашите уникални бухтички-гевречета "
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 910
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сирене - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. с връх
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - за пържене и 2 с.л. за тестото
  • брашно - около 600 г за меко, нелепещо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбърквам яйцето, в което добавям захарта, солта, олиото и ракията. Содата слагаме в млякото и добавям към яйцето.

Сиренето настъргвам на ситно и добавям към сместа. Започвам да добавям постепенно брашното, да се получи меко нелепнещо тесто.

Оставяме да почине 15-20 мин. В дълбок съд загряваме олио (аз оставям котлона на 7-ма степен от 9 възможни) разточвам тестото на кора, дебела около 3-5 мм.

Режа с чаша (този път изрязах с капачка от безалкохолно по-малка дупка и се получиха гевречета), пържа и сервирам със сладко, мед, сирене.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар