Печени хрупкави картофки с розмарин и чесън

29/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру183082659313
"Тези хрупкави картофки с розмарин отчаяно се нуждаят от халба ледена бира, наистина "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 288
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се обелват, измиват и подсушават. Нарязват се на дълги, тънки резени. В широката тава на печката се застила хартия за печене и нареждаме картофките.

Отгоре се поръсват с олиото. Смесваме сол, черен пипер, червен пипер малко риган, розмарин, нарязан на ситно и чесън на прах.

С тази смес се поръсват обилно картофите и се разбъркват подправките да полепнат от всички страни. Печем в загрята фурна 200 градуса около 40-50 минути, докато се зачервят.

Получават се картофки с хрупкава коричка меки сърцевина. Уникално вкусни!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар