Месно руло в зелев лист

29/01/2017
"Баба ще ви покаже как се правят зелеви сарми, а вие покажете на баба си как се прави това супер вкусно месно руло в зелев лист "
Приготвяне30 мин.
Готвене360 мин.
Общо390 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесваме подправките: майорана, куркума, къри и сол. Разрязваме бонфилето по дължина, но без да го разделяме на две части.

Поръсваме го обилно отдолу и отгоре със сместа от подправки (подправките ги слагаме преди начукването, за да се втрият хубаво в месото).

Начуква се съвсем леко през фолио, с тъпата страна на чукчето, защото е крехко. Трябва да се получи лист, с дебелина около 0.5 до 1.0 см.

Маха се фолиото и подреждаме по дължина на така получения лист топените сиренца, срязаните по дължина на две моркови и срязаните по дължина на две краставички.

Завива се на руло. Рулото после се завива в два или три големи зелеви листа, на които предварително за изрязани по-дебелите жилки. По дъното на глинен съд поставяне 3 дафинови листа, 2 зърна бахар и 2 с.л. олио.

Поставяме рулото и заливаме с още 3 с.л. олио. Сипва се 1 ч.ч. зелева чорба и 1 ч.ч. вода. Захлупва се и се слага във фурната, която се загрява на 200 градуса.

След 10 мин. се намалява на 100 градуса и се пече 6 часа. Добре е да се приготви вечерта и да се остави през нощта да се пече.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар