Пъстърва на фурна с картофи

29/01/2017
Sophie Zidarovaот Sophie ZidarovaНовак
"Царицата на рибите въобще не е капризна за приготвяне - затова смело и хапвайте с удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 286
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистените риби и нареждаме в тавичка върху пергамент. Поръсваме дъното на тавата и леко рибките с морска сол. След това ги поръсваме с подправка за риба и девесил.

Нарязваме чесън на филийки и слагаме в коремчетата на рибките и малко отгоре, по същия начин процедираме с маслото. Слагаме масълце в коремчетата и отгоре на кожата.

Заливаме с много малко водичка по дъното на тавата-около половин кафяна чаша. Печем 20-25 мин. на 190-220 градуса.

Междувременно белим картофите и варим във вода до тяхната готовност. Режем на кубчета сварените картофи, режем червения лук, магданоз. Объркваме в салатена купа и овкусяваме с олио и ябълков оцет. Готова е и гарнитурата от варени картофи. Сервираме.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар