Тутманик Карниера

29/01/2017
"Какво ще кажете за един пухкав домашен тутманик, който свършва още докато е топъл?"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
92 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 868
  • Преглеждания за месеца30216
  • Преглеждания за седмицата4339
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена92

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа слагам чаша брашно. Правя кладенче и там слагам маята, водата и захарта.

След като шупне, добавям разбити 2 яйца с 1 с.л. сол и млякото. С лъжица разбърквам и добавям на етапи пресято брашно.

Като се получи много гъста каша, покривам в найлон и оставям да втаса на топло.

След като втаса, с помощта на шпатула изсипвам сместа в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно.

Заглаждам леко тестото с мокра лъжица, за да не лепне. Намазвам го с хубаво разбито цяло яйце и добавям бучките мас и масло върху тестото.

Наръсвам натрошено сирене. Поставям го в студена фурна, която включвам на 180 градуса.
.
Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран.подобни рецепти тук

5 17
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Пепа
Пепа
11.02.2017 19:27
Получи се страхотен тутманик, но смея да отбележа, че направих малко промени. Сложих сиренцето в тестото, както и 2-3 с.л. олио. Благодаря за идеята. Със сигурност ще го направя отново.
2
0
Светлана Калева
Получи ми се , но мисля ,че ако има вътре сирене или кашкавал ще е по добре.
2
0
Силвия Николова
Страхотен тутманик, на всички много ни хареса. Едва успях да го снимам преди да бъде изяден. Следващия път ще сложа сирене и вътре да видя как ще се получи.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв