Домашна торта с готови рула

29/01/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач227653611
"Лакомници, вадете лист и записвайте рецептата, защото е страхотна! И да не забравите да дадете един лайк за майстора "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 323
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

  • рула - 3 бр. готови /от големите/
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 10 с.л /200г/
  • пудинг - 2 бр. ванилов, на Йоткер
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • за украса
  • шоколад - настърган
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си форма за торта с диаметър 24 см. Рулата се нарязват на тънко внимателно. Редят се най напред по стените на формата, прави.

След това покривате и дъното на формата с тях. В тенджера изсипвате млякото, като отделяте около 200 мл от него.

В купа добавяте пудингите, яйцата, захарта и брашното, разбърквате хубаво. Добавяте отделеното мляко и с тел разбивате до гладкост.

Постепенно прибавете тази смес към горещото мляко на котлона, като разбърквате с тел непрекъснато, докато получите достатъчно гъст крем.

Махате от котлона и добавяте ванилиите. След това, леко поизстинал, кремът се изсипва върху първия ред наредени рула във формата.

Редят се 3 реда нарязани рула с крем между тях. Така оформената торта се поставя в хладилник за няколко часа. Украсена е с настърган шоколад и шоколадови пръчици, докато не беше още изстинала напълно.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар