Халасле

Халасле1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Досега хапвали ли сте халасле или днес ще ви бъде за първи път"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • лук - 50 г
  • червен пипер - 0.5 лъжица
  • мас - 0.5 лъжица
  • вода - 750 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме в мас нарязаните на колелца лук, снемане от огъня, добавяме червения пипер, наливаме вода, добавяме главите и опашките на рибите и варим.

Нарязваме почистените риби на порции - 5 см, поставяме в съд, посоляваме и оставяме на студено.

Прецеждаме бульона, прибавяме порциите риби и сока и варим до готовност.

Не трябва да се разбърква, а да се разклаща тенджерата.

Преди края може да се добави разбит хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: