Пържена юфка

Пържена юфка1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • юфка - 200 г
  • свинско месо - 125 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • олио - 6 - 8 с.л.
  • китайско зеле - 1/2 ч.л.
  • спанак - 15 листа
  • краставици - 1
  • корени за супа - 1 с.л.
  • десертно вино - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - на върха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се вари до омекване. Изплаква се.

Месото се режи на тънки ивици и се изпържва с нишестето, което е разтворено. Добавят се и другите продукти. Половината олио се загрява.

Добре изцедената юфка се изсипва в голяма чиния и се разбърква, за да се отделят парченцата. Отгоре се излива горещото олио.

Юфката се изсипва в тиган и се пържи 3 мин, като се разбърква. Сваля се от огъня.

Останалото олио също се загрява. Добавят се предварително запържените продукти и се задушава до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: