Прясно зеле със свинско и пилешко месо

29/01/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Когато не сте сигурни кое предпочитате - свинско или пилешко, но категорично знаете, че са най-вкусни със зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 2 средно големи зелки
  • свинско месо - 600 г от бут
  • пилешки месо - 4 бр. подбедрици
  • домати - 400 г белени на кубчета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 5 - 6 с.л.
  • олио или свинска - 100 г
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва, осолява и се оставя да престои. Свинското месо се нарязва на парченца и заедно с пилешкото се запържва в около 100 г мазнина до пожълтяване.

Зелето се намачква и се добавя поетапно към месото. Оставя се да се сготви, като периодично се бърка.

След като зелето е омекнало, се добавят доматите, магданозът, червеният пипер и червеният пипер. Оставаме да се сготви, като периодично бъркаме.

Хубаво е зелето да се пробва на сол, преди да се добави.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар