Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Телешко месо с червен пипер и кисело мляко

Телешко месо с червен пипер и кисело мляко

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Телешко месо с червен пипер и кисело мляко1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Знаете, че това е много повече от обикновено телешко в сос, нали?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червени чушки - 2 бр.
  • домат - 1 бр. малък
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук, докато промени цвета си. Към него добавяме месото, като предварително е нарязано на парчета и поръсено с червен пипер. Оставяме на огъня, докато водата от месото се изпари.

Почистените чушки нарязваме на тънки лентички и към тях прибавяме ситно нарязания домат и сол. Всичко това прибавяме към месото, покриваме с капак и варим на тих огън, докато месото напълно омекне.

В съд разтваряме нишестето в 2 с.л. вода и го прибавяме към киселото мляко.

Разбъркваме много добре до получаване на хомогенна смес. Добавяме от соса от ястието, разбъркваме добре и го сипваме при месото и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: