Пилешки крилца в сладко-кисела марината

30/01/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11640401
"Да знаете, че много вкусно ни се получиха по тази рецепта, ама мно-го "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 689
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 10 - 12 бр.
  • за маринатата
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • чили сос - няколко капки
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата измиваме и натриваме със сол и черен пипер. Всички продукти за маринатата смесваме в подходяща купа.

Всяко крилце потапяме в маринатата и подреждаме в намазнена тавичка и върху хартия за печене, като помежду крилцата поставяме и накълцан чесън.

Оставяме за около час в хладилник да поемат от маринатата. Доливаме към вече към овкусените крилца и 100 мл бяло вино.

Печем под фолио на 200 градуса около час, махаме фолиото и допичаме до приятен захар /получава се от маринатата на всички продукти/.

Сервираме с гарнитура по избор! Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар