Пуешка яхнийка с лук

Пуешка яхнийка с лук
Снимка: Марияна борисова
2 / 3
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Почти като пилешката, но някак по-богата, по-ароматна, по-вкусна"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 3 бутчета
  • лук - 3 средни глави
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • подправки - чубрица, магданоз, сол, черен пипер
  • вода - колкото да се покрият бутчетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата ги сваряваме в подсолена вода за около час. Нарязваме лука на полумесеци, обезкостяваме сварените пуешки бутчета. Нарязваме и магданоза едро.

Лука запържваме леко. В бульона, в който сме варили бутчетата, слагаме месото, запържения лук.

Добавяме червения пипер и чубрицата, черния пипер и магданоза.

Бульонът трябва само да покрие месото и лука. Оставяме да ври на бавен огън за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: