Спанак с яйца и сирене на фурна

30/01/2017
Sevi
отSeviНовак71
"Знаете, че пролетта е дошла, когато ви сервират още топъл-топъл спанак с яйца и сирете "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 635
  • Преглеждания за месеца3331
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спанак - 2 кг пресен (може и замразен)
  • яйца - 4
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • лук - 1 голяма глава кромид или 1 връзка пресен лук
  • сирене - 200 г натрошено
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете спанака, като отрязвате не цялото стебло на листото, а само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието перфектно.

След почистването го сложете в дълбока тенджера и го попарете докато омекнат стеблата и листата. Когато е вече попарен го извадете с решетъчна лъжица и го сложете в тава.

Смелете лука или го нарежете на ситно, ако е кромид, ако готвите със зелен лук просто го накълцайте (може и на едричко) и го прибавете в тавата.

Добавете и всички останали продукти и ги объркайте много добре, за да се смеси всичко идеално.

Запечете на 250 градуса във фурната до златисто или червено - въпрос на вкус!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар