Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ароматни мъфини с глазура

Ароматни мъфини с глазура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Ароматни мъфини с глазура
Снимка: Марияна
1 / 3
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 бр.
"С нежен дъх на портокали, пухкави до безобразие и безкрайно сладки - да се унищожават на място"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 125 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • олио - или масло за намазване на формата
  • сладко - 5 с.л. от портокалови корички
  • За глазура
  • пудра захар - 60 г
  • мед - 1 ч.л.
  • канела - 1 щ.
  • прясно мляко - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме яйцата и маслото на стайна температура. Разбиваме маслото и захарта с миксер много добре с миксер. После добавяме яйцата. Разбиваме яйцата с другите продукти с миксер продължително.

Пресяваме брашното и в него слагаме 1 пакетче бакпулвер. Постепенно прибавяме брашното към сместа и разбъркваме много добре. Най–накрая слагаме сладкото от портокалови корички.

Това което използвах е гръцко от Лидъл. Разбъркваме с лъжица. Намазваме с масло или олио формата за мъфини и ги набрашняваме леко. Изсипваме равномерно от сместа във всички части на формата.

Заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като се изпекат, ги вадим и нареждаме в чиния. Продуктите за глазурата ги слагаме в купичка. Това са пудрата захар, медът, канелата и прясното мляко.

Меда преди това си го разтопих леко. Разбъркваме до гладка смес. С чаена лъжица нанасяме върху мъфините, още топлички, като черти. Оставяме за кратко да стегне глазурата. Хапваме с кафе.

Да ви е сладко! Стават меки, пухкави и ароматни. Глазурата с канелата дава допълнителна сладост, а вътре се усеща вкусът на маслото и портокаловите корички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: