Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пържени банички с джожден и сирене

Пържени банички с джожден и сирене

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492371
Пържени банички с джожден и сирене
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Невероятно интересен вкус и страхотен аромат на джоджен, които ще ви изненадат!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 300 г краве
  • кашкавал - 200 г
  • джоджен - 2 с.л. пресен
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете на едро ренде сиренето и кашкавала. Накълцайте на ситно и няколко листа джоджен, около две супени лъжици.

Прибавете към сирената и разбъркайте сместа добре. Срежете на две корите за баница, така че да се получат средно големи правоъгълници.

На едно парче кора се слагат 2-3 супени лъжици от плънката и се разпределя равномерно. Прегънете по 2 см. откъм ширината и по дължина навийте, така че да се получи своеобразни пурички.

В тенджерка с малък диаметър налейте олио, така че пуричките да могат да се пържат в маслена баня.

Загрейте олиото на умерена температура и пържете баничите, като внимавате да не прегорят, тъй като корите много бързо се изпържват.

Задължително извадете с решетъчна лъжица върху салфетка, за да се изцеди излишната мазнина. Сервирайте топли с айран.

Невероятно интересен вкус, който ще ви изненада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: