Супа от патица с гъби

17/03/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 601
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • магданоз - 1/2 китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешкото да се свари. Извадете месото, обезкостете го и прецедете бульона.

В тенджера загрейте 2-3 с.л. масло и запържете ситно нарязаните лук, моркови, чушки и след тях почистените гъби.

Щом леко омекнат, добавете червения пипер и долейте прецедения патешки бульон. Добавете патешкото и оставете да къкри за 15 минути.

Прибавете сол и черен пипер на вкус и свалете от котлона. Застройте супата с разбитите жълтъци и сметана.

Добавете накълцан магданоз и поднесете топла.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар