Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Гъста супа от бакла и чесън

Гъста супа от бакла и чесън

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Гъста супа от бакла и чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Имате ли си любима зимна супа? Да знаете, че вече имате"

Необходими Продукти

  • бакла - 500 г (3 ч.чаши бланширан)
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната на баклата, ако са прясно набрани, първо се пускат във вряща солена вода за около пет минути, след което се вадят и се охлаждат на студена течаща вода.

Ако използвате консервирана бакла направо я слагате при лука, който сте запържили.

Добавяте лъжица червен пипер и сипвате вода, оставяте така да покъкри, след което прибавяте измития ориз и чесъна, който е на скилидки.

Овкусявате с подправки и варите до сваряването на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: