Картофена салата с яйца и билков сос

30/01/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34934363
"Не свивайте отегчено вежди - това наистина е картофена салата, но е толкова вкусна, че направо няма да повярвате, че не сте попадали на рецептата досега "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • яйца - 7 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • балсамов оцет - 8 с.л.
  • вода - 9 с.л.
  • зехтин - 12 с.л.
  • каперси - 3 с.л.
  • морска сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • горчица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и след като изстинат, се нарязват на едри кубчета.

Твърдо сварените яйца и лукът се нарязват на полукръгчета и се поставят в дълбока купа. Нарязаният на ситно магданоз, заедно с балсамовия оцет се добавят към яйцата и лука.

Разбъркват се добре всички съставки. Разредете горчицата с водата и добавете зехтина, каперсите. Поставете всичко в купата и овкусете със солта и пипера.

Останаха картофите, които се прибавят на финала към готовия сос, след което всички продукти се разбъркват заедно. Оставя се салатата да се охлади за около 2 часа в хладилник.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар