Курабийки зайчета

31/01/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Приготвяте тестото, както сме ви показали, а вместо зайчета може да изрежете каквито форми ви харесват "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно яйцето, изварата, зехтина, след което отделно смесете сухите съставки - сол, бакпулвер, брашно и ги прибавете към тях. С миксера разбъркайте получената смес, докато тестото стане меко и еластично.

За да стане напълно гладко тестото, продължете месенето с ръце. Загрейте фурната до 180-200 градуса.

Разточете тестото на леко набрашнена повърхност с дебелина 0.5 см. Използвайте форма да изрежете зайчетата, след което ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене.

Смесете жълтъка с 4 с.л. вода и с помощта на четка намажете равномерно всяко зайче. Печете около 15-20 минути на дъното на фурната, докато зайчетата добият златисто кафяв цвят.

Разтопете маслото в тиган и го изсипете още топло върху готовите зайчета, а веднага след това ги поръсете с захарта.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар