Курабийки зайчета

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Приготвяте тестото, както сме ви показали, а вместо зайчета може да изрежете каквито форми ви харесват"

Необходими Продукти

  • извара - 150 г нискомаслена
  • зехтин - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 75 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • масло - 75 г
  • пудра захар - или захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно яйцето, изварата, зехтина, след което отделно смесете сухите съставки - сол, бакпулвер, брашно и ги прибавете към тях. С миксера разбъркайте получената смес, докато тестото стане меко и еластично.

За да стане напълно гладко тестото, продължете месенето с ръце. Загрейте фурната до 180-200 градуса.

Разточете тестото на леко набрашнена повърхност с дебелина 0.5 см. Използвайте форма да изрежете зайчетата, след което ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене.

Смесете жълтъка с 4 с.л. вода и с помощта на четка намажете равномерно всяко зайче. Печете около 15-20 минути на дъното на фурната, докато зайчетата добият златисто кафяв цвят.

Разтопете маслото в тиган и го изсипете още топло върху готовите зайчета, а веднага след това ги поръсете с захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: