Пухкави сиренки с кашкавал

30/01/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Ако не ви се получат толкова пухкави, колкото на снимката, идваме, изяждаме ги и вие имате право на втори опит "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 464
  • Преглеждания за месеца10146
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В 100 милилитра топла водичка се разтваря половин кубче мая с 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Изчаква се около 10 минутки да се активира маята.

Отделно в друг по-дълбок съд се натрошава 200 грама сирене, добавя се едно разбито яйце, една кофичка кисело мляко и 1 чаена лъжица сол.

Добавя се сместа с шупвалата маята и се разбърква хубаво, за да се смесят добре. Прибавя се брашно постепенно, докато се получи меко тесто, което не залепва.

Оставя се да втаса /да удвои обема си/. Готовото тесто се разделя на 12 топки, от които се оформят сиренките. Могат да бъдат във вид на топки или като възелчета.

В центъра на всяка една сиренка се поставя по лъжичка натрошено сирене, омесено с белтък. Оставят на бухнат добре за около 30 минути.

Отгоре се поставя по парченце масло. Мажат се с жълтък примесен с олио. Пече се на 180 градуса.

Като се зачервят добре и са добре изпечени, се поръсват с настърган кашкавал. Фурната се изключва и се оставят да се разтопи кашкавала.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар