Агнешко филе със сухи кайсии

31/01/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Нищо не подчертава вкуса на агнешкото месо така, както нежния аромат на кайсиите в комбинация с ароматни подправки "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в масло, докато стане прозрачен. Добавете към него в тигана нарязаната на шайби чушка и кайсиите, след това чесъна и чаша бяло вино, затворете капака и оставете така за 15 минути.

След това прибавете разбития белтък и оставете всичко да къкри, без капак, до готовност, а за финал прецедете през гевгир/цедка.

Агнешкото филе поръсете всяка страна със сол и черен пипер, след което обтрийте с мащерката. Сложете месото да се пържи в зехтин на тих огън до готовност.

Не забравяйте, че то трябва да остане леко розово. След като всичко е готово, залейте месото с вече задушените чесън, лук, кайсии и чушка и сервирайте.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар