Агнешко филе със сухи кайсии

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Агнешко филе със сухи кайсии1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Нищо не подчертава вкуса на агнешкото месо така, както нежния аромат на кайсиите в комбинация с ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • кайсии - 6 бр. сухи
  • чушки - 1 бр. жълта
  • агнешко филе - 150 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 4 бр. шалот
  • яйца - 1 бр. разбит белтък
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в масло, докато стане прозрачен. Добавете към него в тигана нарязаната на шайби чушка и кайсиите, след това чесъна и чаша бяло вино, затворете капака и оставете така за 15 минути.

След това прибавете разбития белтък и оставете всичко да къкри, без капак, до готовност, а за финал прецедете през гевгир/цедка.

Агнешкото филе поръсете всяка страна със сол и черен пипер, след което обтрийте с мащерката. Сложете месото да се пържи в зехтин на тих огън до готовност.

Не забравяйте, че то трябва да остане леко розово. След като всичко е готово, залейте месото с вече задушените чесън, лук, кайсии и чушка и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: