Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сметана и пиле

Лазаня със сметана и пиле

НевенаНевена
Новак
18974576
Лазаня със сметана и пиле
Снимка: Невена
1 / 2
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Бива ли така, точно решим да минем на диета и някой да вземе да каже лазаня и всичко отива по дяволите"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за лазаня
  • пилешко месо - 2 бр. гърди
  • сметана - 500 мл готварска
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 300 г
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - на прах
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на малки късчета. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва за няколко минути в малко олио. Прибавят се и пилешките късчета.

Трябва месото да е почти сготвено. Добавя се сметаната и след това подправките. Може да се добавят и други подправки по желание.

Маха се от котлона и се прибавя половината от кашкавала, настърган предварително, като се бърка, докато се разтопи кашкавалът.

Корите за лазаня се слагат за няколко минути във вряща вода (бланшират се), за да омекнат.

На дъното на тава се слага олио или зехтин, за да не залепне лазанята.

Слага се един пласт кори, част от соса и след това нарязано на кръгчета топено сирене. Повтаря се процедурата, докато свършат корите. На последния пласт кори не се слага сос.

Пече се около 35 минути на 200 градуса, като 10 минути преди да бъде извадена, лазанята се поръсва с другата част от кашкавала.

Лазанята със сметана и пиле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тази лазаня трябва да се казва Лазаня "Ядеш и ревеш" !!! Изумително вкусна е!
19.12.2023 12:26
1