Печена тиква на локумчета

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239102
Печена тиква на локумчета
Снимка: Dora Grozeva
1 / 11
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Режете, овкусявате и печете. Десертът ще е сервиран до половин час"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг изчистена
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се нарязва на малки кубчета с големина на локумчета.

Поставят се в подходящ съд за печене, нарязва се на тънки ивици маслото и се поставя върху тиквата.

Поръсва се с захарта/според вкуса, може да се намали или увеличи грамажа/ и се залива с водата.

Поставя се във фурната на 220 градуса и се пече тиквата до извиране на водата и остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Любимото зимно лакомство на всички вкъщи, но аз лично предпочитам да сложа също и мед.
13.10.2019 10:22
1
Ivalina Ivanova
Ivalina Ivanova
нещо толкова просто и толкова вкусно , но аз отгоре слагам мед вместо захар . е запичам с маалко захар , ама гледам основно да я подсладе с мед :)
22.03.2019 17:43
2