Усукана баница за лакомници

30/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор462294551
"Толкова е вкусна, че ще ви замае и с аромат, че и с външен вид "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 727
  • Преглеждания за месеца969
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете топлото мляко, захарта и маята, разбърквате докато се разтворят. Завийте сместа с кърпа и оставете на топло.

В съда, в който ще месите, пресявате брашното и добавяте солта, разбитите яйце + 1 белтък и олио.

Прибавяте шупналата мая и замесвате меко и не лепнещо по пръстите тесто. Готовото тесто завийте с кърпа и оставете на топло да удвои обема си.

През това време си правите плънката, като смесвате натрошеното сирене с яйцето и разбърквате добре.

Отделно разтопявате маслото и постилате тавата с хартия за печене.

Разделете тестото на четири равни части. Всяка част разточвате с точилка на пръвоъглълни листа с размери 25 х 30 см.

Полагате листата едно върху друго, като помежду им мажете обилно с масло, последния лист отгоре не мажете.

Подредените листа разточвате заедно на по-голям лист с размери 40 х 45 см.

Нарежете получената слоеста кора на ивици, широки 3 см, всяка ивица усуквате и редите в тавата една по една на малко разстояние.

Намажете баницата с разбитите жълтък + 1 с.л. прясно мляко и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна. Печете до златисто.подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rgpetrova
rgpetrova
03.02.2017 15:44
А плънката къде и кога се слага?
28
0

Виж всички коментари или напиши такъв