Кекс-баклава

30/01/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Сладко, по-сладко, най-сладко - кекс-баклава "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 001
  • Преглеждания за месеца21480
  • Преглеждания за седмицата8130
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

С телена бъркалка разбивате яйцата със захарта. Добавяте един след друг останалите продукти по реда, в който са написани по-горе.

Разбърквате добре. Сместа, която получите, е рядка, но това ни трябва да ви притеснява.

Сипвате сместа в тава 32 см намазана с олио, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпечената баклава нарежете на ромбоиди и оставете напълно да се охлади.

Отделно в тенджера смесвате съставките за сиропа. 5 минути след завирането сваляте от котлона и заливате студената баклава.

След като се охлади е готова за сервиране. Бързо, лесно и вкусно !подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Nona Atanasova
Nona Atanasova
20.08.2017 14:34
Благодаря за рецептата , снощи го направих стана превъзходен
1
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
06.08.2017 22:13
Гръцки сладкиш му е другото име.
С таза рецепта спечелих 20 лв. от" Вс
ичко за семйството".
4
1
Микаела
Микаела
07.04.2017 21:46
Колко време се пече долу-горе?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв